Blijven of scheiden?

Veel stellen twijfelen of ze willen scheiden of toch bij elkaar willen blijven. Of één van tweeën twijfelt. Vaak zijn er een aantal zwaarwegende redenen om het alsnog met elkaar te proberen. Op de eerste plaats worden vaak de kinderen genoemd. Maar vaak ook een ‘basaal gevoel van houden van’.

  • Twijfelt u, of uw partner nog aan scheiden?
  • Zijn er voor jullie zwaarwegende redenen om het alsnog te proberen?
  • Zit er ergens nog een ‘vonk’ van houden-van?
  • Weten jullie nog niet zeker wat de juiste weg voor jullie is?

Als u of uw partner op een van deze vragen ‘ja’ antwoordt, is het wellicht een goed idee om een paar ‘beslissingstherapie’-sessies te volgen. In deze sessies is het niet de opzet om aan herstel te werken. Samen onderzoeken we waardoor jullie relatie is vastgelopen en wat de mogelijkheden tot herstel zijn. Verder worden jullie geholpen een keuze te maken tussen een hersteltraject of een scheidingstraject.

Deze beslissingstherapie bestaat uit 2 à 3 sessies. Aan het eind van deze sessies hebben jullie helder waardoor de relatie is vastgelopen, welke destructieve patronen er zijn en krijgen jullie een advies welke mogelijkheden er zijn op herstel. Daarnaast worden jullie waar nodig geholpen een keuze te maken tussen een hersteltraject of een scheidingstraject.

Kosten: 300,- euro

Een geslaagde scheiding vereist die kwaliteiten
die je nodig had om je huwelijk te doen slagen.
(Yvan Audouard)