Relatietherapie Wageningen

Relatiegesprekken
Bij Encontro kun je met je partner terecht voor relatiegesprekken. In iedere relatie is wel eens wat. Soms zetten patronen zich vast en wordt de relatie een strijdtoneel, of is er afstand terwijl je dat allebei niet wilt. Je geniet niet meer van elkaar.

Relatie-herstel
Als mens ben je op zoek naar de balans tussen autonomie en verbondenheid: goed zorgen voor je zelf en van betekenis zijn voor de ander. In je relatie kan deze balans zoek zijn, dat kan tot uiting komen in jullie communicatie.

Communicatie
In de gesprekken gaan we vooral kijken naar hoe jullie met elkaar praten. Je boodschap helder overbrengen én die van de ander goed begrijpen is niet vanzelfsprekend. Vaak is het luisteren naar elkaar, tijd nemen en lef hebben om de ander écht te vertellen wat je nodig hebt, verminderd of nooit geleerd. In de loop van de tijd vervreemd je van elkaar. De relatie verliest zijn diepte, je voelt je eenzaam in het samenzijn.

Balans in de relatie
Het uitgangspunt in de gesprekken is: wat zijn hier-en-nu de behoeften van jullie, en kun je écht van elkaar horen en (mee)voelen wat de ander zegt? Je krijgt inzicht in jullie patronen en je leert weer contact met elkaar te hebben op een opbouwende, respectvolle manier voor jezelf én je partner. Bij Encontro leer je elkaar weer te ontmoeten.

Blijven of scheiden
Veel stellen twijfelen of ze willen scheiden of toch bij elkaar willen blijven. Of één van tweeën twijfelt. Vaak zijn er een aantal zwaarwegende redenen om het alsnog met elkaar te proberen.

Zeg mij niet wat ik fout doe, zeg mij wat jij nodig hebt
(Roel en Sonja Bouwkamp)