Wie ben ik

Ik ben Pieternel Geurts (1967), echtgenote en moeder van 2 kinderen.
Mijn man en ik vormen een samengesteld gezin met 2 gezamenlijke kinderen en 1 kind uit een vorige relatie.
In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op onderzoek uit in de natuur.

Opleidingen en werkervaring:

Nadat ik afgestudeerd was aan de Universiteit van Wageningen (WUR) kwam ik erachter dat mijn hart niet in de wetenschap lag. Om te ontdekken wat ik dan wél wilde ben ik in de jaren ’90 een lange periode naar Kenia en Brazilië geweest en heb daar gewerkt met straatkinderen. Het leven van die kinderen heeft mij erg geraakt. Ik heb me daarom omgeschoold tot maatschappelijk werker en ben met veel plezier gaan werken bij het Thuislozen-Team voor jongeren in Utrecht. Vervolgens ben ik werkzaam geweest in een jeugdgevangenis (Breda en Vught) en als algemeen maatschappelijk werker in Oosterhout (NB). Momenteel heb ik een dienstverband als algemeen maatschappelijk werker.
In 2010 ben ik samen met mijn gezin van Breda terugverhuisd naar mijn roots, Wageningen.

Diploma’s:

  • Gestalt Gezins Therapie bij het Kempler instituut (2010)
  • Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT) bij het Kempler Instituut (2009)
  • Psychosociaal werkende (1997)
  • Biologie aan de Universiteit van Wageningen WUR (1992)

 

Mijn werkwijze en filosofie:

Ik ben mijn eigen instrument, dus ik neem mezelf mee in de gesprekken. Dat betekent dat ook ik dingen ervaar, denk en voel. Ik werk dus vanuit mezelf waardoor mijn eigen waarden en normen bepalend zijn en meedoen in de begeleiding die ik bied. Deze zijn: openheid, persoonlijk- en nabijzijn, warmte, respect en mededogen voor de ander, onbevooroordeeld kijken.